A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Automata szellőzés jelentősége

Miért fontos az állandó friss levegő zárt térben?

Az automata szellőzés gondoskodik arról, hogy mindig friss levegőt lélegezhessen az egészséges, hosszútávú életminőség javítása érdekében.

A légkezelő szellőztető a kültérből a friss levegőt beszívja, majd a filtereken keresztül megszűrt baktérium,- és allergiamentes levegőt az entalpiás hőcserélő funkció által ideális pártartalmat és tiszta légállapotot biztosít. A Bypass téli-nyári automata hőcserélő szellőzésnek köszönhetően az év minden szakában maximális komfortot és kényelmet nyújt.

Számtalan ember a napjainak legnagyobb részét zárt helyiségben tölti, ahol mindennapi feladatok és teendők mellett nem marad kellő figyelem a rendszeres szellőztetésre. Ennek következtében nem jut elég oxigéndús levegő a légtérbe. A Publications Office of the European 2019-es felmérés alapján, az európai emberek életük 90%-át négy fal között töltik. 

Hol érdemes szellőztető rendszert alkalmazni?

 • Családi ház, lakás, apartman
 • Iroda, irodaházak
 • Pince, alagsorban lévő helyiségek
 • Színház, szálloda, mozi
 • Bevásárlóközpont
 • Étterem, kávézó
 • Középületek (önkormányzat, iskola, óvoda, könyvtár, múzeum, stb.)
 • Sportlétesítmények (tornaterem, fitness terem, uszoda, stb.)
 • Egészségügyi intézmények

2022-től kötelező a szellőztető rendszer a közel nulla energiaigényű épületeknél, melyet gépi szellőzéssel kötelező átadni. Az előírt friss levegő mennyiség fejenként minimum 25,2 m³/h, mely kizárólag gépi szellőzéssel biztosítható, ablaknyitással nem. 

10 fontos tény a friss beltéri levegő fontosságáról Dúll Andrea környezetpszichológus alátámasztása alapján

 1. A mindennapi tevékenységek, mint például a lélegzés, a főzés, a zuhanyzás vízgőzt és egyéb szennyezőanyagokat termelnek. 
 2. Otthonunk, munkahelyünk légtere tele van műanyag termékekkel és elektronikus eszközökből származó vegyi anyagokkal. Ez által a  gyermekek különösen ki vannak téve a rossz légminőség jelentette veszélyeknek. 
 3. A levegő frissen tartása a szervezetünk éltető eleme, hiszen a megfelelő napi oxigénellátás,- és a jobb alvásminőség mellett, az általános lelkiállapotra is hatást gyakorol. 
 4. Az irodák, tárgyalótermek, osztálytermek, középületek rossz levegő minősége a koncentráló képességre rendkívül negatívan hat. 
 5. Magas páratartalom és alacsony beltéri hőmérséklet következtében a hidegebb felületeken kicsapódó pára penészedéshez vezethet, mely többnyire a hideg külső falak mellé állított bútorok közelében alakul ki. A penészes fal allergiás és asztmás tüneteket produkálhat, emellett fáradtság, fejfájás és keringési problémák előidézője is lehet.
 6. Egy átlagos család páratermelése 10 liter/nap. A magas páratartalmú helyiségek ideális életteret jelentenek a poratkák számára, melyek jelenléte allergiás megbetegedésekhez vezethet.
 7. Az allergiás,- és asztmás megbetegedések száma az elmúlt évtizedben rohamosan megnőtt, részben a megnövekedett zárt térben töltött idő miatt.
 8. Az energiamegtakarítás jegyében az épületek napjainkban fokozott légzárással készülnek, mely tovább ront a belső légállapotokon, mely magasabb páratartalmat eredményez.
 9. A beltéri levegő szennyezéséért számos tényező, köztük a páratartalom, a különböző szagok és illatanyagok, a tárgyakból kiváló gázok, a cigarettafüst, a penész, az allergén anyagok, valamint a radon tehető felelőssé.
 10. A zárt terekben keletkező elhasználódott levegőt rendkívül fontos állandóan frissíteni minden évszakban.

Mit tehetünk zárt térben az állandó friss levegő áramoltatás érdekében?

A megoldás a prémium minőségű és a piacon kiváló ár-érték arányú TQD Ventilus hővisszanyerős szellőztető rendszer, mely az Ön igényeihez igazodva minden épület típushoz a legjobb megoldást nyújtja.

 • Ideális hőmérsékletet áramoltatás
 • Maximális komfort és kényelm
 • Szabályozható modern vezérlőegység
 • Állandó friss levegő
 • Végleges megoldás a penész ellen
 • Energiatakarékos működés
 • Hosszú élettartamú

A Splendid Design szellőztetői a "Tiszta levegő" program kiváló minősítésével rendelkeznek. Az innovatív fejlesztésnek köszönhetően allergiamnetes és egészséges levegőjű lakókörnyezetet biztosít.