A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

"A" energiaosztály

"A" energiaosztály

Korszerű energiatakarékos megoldások

Energiamegtakarítás hőveszteség csökkentéssel

A szellőztetés során kiengedi a meleg levegőt az ablakon? A fűtési rendszerre és a fűtésszámlára sokat költ?

Miért költ feleslegesen, ha mindez kedvezően megoldható hővisszanyeréssel?
A hővisszanyerős szellőzés kiválóan illeszkedik korunk korszerű energiahatékony elvárásaihoz. Mindenki számára fontos, hogy csökkentse a környezetre gyakorolt hatást. Az elhasznált levegő hőjének visszanyerésével, annak a friss és egészséges levegőbe történő visszavezetésével jelentősen csökken a fűtési rendszer energiaigénye.

Korszerű energiahatékony megoldás

A mai korszerű építészeti megoldások mellett elengedhetetlen a belső tér megfelelő baktérium,- és allergiamentes légállapot kialakításához a hővisszanyerős szellőztetés használata. A hővisszanyerő szellőztető rendszer nem csak kényelmi és komfort célokat szolgáló eszköz, hanem az energetikailag korszerű épület fő gépészeti eleme.

Energát spórolhat meg a TQD Ventilus hővisszanyerős rendszerrel

Arra a kérdésre, hogy mennyi energiát  spórolhat meg a hővisszanyerős szellőzéssel, elég nehéz pontos választ adni, mert ez a transzmissziós hőveszteségtől és az épület fizikai tulajdonságaitól függ elsősorban a válasz. Azért, hogy kézzel foghatóbb legyen a hővisszanyerés, egy egyszerűbb példa alapján egy alacsony energiaigényű épületre nézve vezetjük végig a számítást.

Amennyiben az épület fűtési energiaigénye természetes szellőzéssel számítva 9000 kWh, akkor egy jó minőségű hővisszanyeréssel ez lecsökkenhet 5000 kWh alá. A tapasztalatok alapján ennek az értéknek a PHPP számítás a legjobb eszköze. A megtakarítás a példa szerint 4000 kWh, ehhez a megtakarításhoz 535 kWh villamos energia "befektetés", azaz a "COP" érték 7,6.

A megtakarított energiamennyiség függ

✔  Épület légtömörsége
✔  Hővisszanyerő gép hatásfoka
✔  Hővisszanyerő rendszer hatásfoka
✔  Entalpiás hőcserélő az ideális páratartalomért
✔  Bypass téli-nyári hőcserélő funkció
✔  Külső és belső hőmérsékleti értékek
✔  Külső hőmérséklet,- páratartalom- és CO2 érzékelő (opció)

Korszerű energiatakarékos megoldás mindazoknak, akiknek fontos a föld! Az egyre szigorodó energetikai követelmények egyre zártabb épületeket eredményeznek, melynek következtében a gépi szellőztetés fontossága mára megkérdőjelezhetetlen!

Megoldásként a TQD Ventilus hővisszanyerős szellőztető rendszereinket ajánljuk figyelmébe! 

További részletekért kattintson a képre!