A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Miért kell szellőztető, légtechnika rendszert kiépíteni a fürdőszobában?

A szellőztető, légtechnika rendszerek biztosítják, hogy otthonába energiahatékonyan, mindig friss és megfelelő páratartalmú levegő érkezzen. Erre szükség is van, hiszen az új építésű ingatlanokban a természetes szellőzés nem megoldott a korszerű szigetelés miatt, a hagyományos szellőztetés télen-nyáron jelentős energia fogyasztással jár, legyen szó hűtésről vagy fűtésről.

A nedves helyiségekben, például a konyhában vagy a fürdőszobában kiemelten fontos egy szellőztető, légtechnika rendszer kiépítése. Ezzel megelőzhetjük a furcsa szagok, csúszósság, páralecsapódás, penész problémákat.

A penésztől persze meg lehet szabadulni valamilyen vegyszerrel, de hosszútávon nem kifizetődő megoldás, mivel folyamatos egészségügyi kockázatot rejt magában. A penész sokszor nem látható helyen telepszik meg, így a furcsa szagok árulkodnak csak a jelenlétéről. Ezt könnyen elkerülhetjük szellőztető, légtechnika rendszer használatával, amivel egész évben folyamatosan szellőztethetünk.

A fürdőszobában örök küzdelem lehet a penész ellen, amíg nem szereltetünk fel valamilyen szellőztető, légtechnika gépet. Honnan ismerhetjük fel, hogy a fürdőszobában túl magas a páratartalom? Páralecsapódás keletkezik az ablakokon, tükrökön és a falakon. Nedves foltok jelennek meg a mennyezeten, penészesedés indul a falakon. A festék vagy a vakolat megreped, felhólyagosodik. Dohos szagot érzünk. Rozsdásodik a radiátor. Ezeket mind megelőzhetjük szellőztető, légtechnika gép használatával.

Hogyan szellőztessük a fürdőszobát?

A fürdőszobában már több típusú szellőztető, légtechnika rendszer elérhető. Fontos jól megválasztani a nekünk szükségeset. Lehet egyhelyiséges szellőztető, légtechnika gépet választani, de a legjobb a központi hővisszanyerős szellőztető gép. Ha egyhelyiséges szellőztető, légtechnika gépet választunk, fontos, hogy megfelelő helyre kell felszerelni. Fontos, hogy olyan helyre szereljük, amit semmiképpen nem ér víz, bár sok esetben találkozhatunk vízálló kivitellel, mégis fontos a biztonság, ha vízről és elektromosságról van szó.

Az egyhelyiséges szellőztető, légtechnika gép, akár „házilag” is felszerelhető, ellenben a központi hővisszanyerős változattal, amihez mindenképp szakemberre van szükség.

Érdemes csendes szellőztető, légtechnika gépet választani, ami komfortosabbá teszi a használatot, bizonyos esetekben mi szabályozhatjuk a szellőztetés intenzitását, sőt a gép érzékelői ezt automatikusan állítják.

Ha Önnek is szüksége van szellőztető, légtechnika rendszerre, keressen minket elérhetőségeink egyikén!
Nincs megjeleníthető termék.