A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Szellőztető, légtechnika rendszer használata meleg-hideg időben és tisztítása

A szellőztető, légtechnika alkalmazás az éghajlat változással egyre inkább fontos tényező. Most az energiaválság közepén egyáltalán nem megkerülhető. Szellőztető, légtechnika rendszer használatával az otthonok hűtése és fűtése is sokkal költséghatékonyabbá válik. Jelen cikkünkben a szellőztető, légtechnika rendszer alkalmazásáról lesz szó, a különböző évszakokban.

A tetőtér szellőztető, légtechnika rendszerrel történő ellátása nélkül, melegben, még ha szigetelt is, könnyen átmelegszik a plafon az ingatlanban. Ez igazán kellemetlen, mivel a klímának magasabb fokozaton kell működnie, ami jelentős energiát igényel. Télen egy szigetelt tetőtér megtartja a hőt, azonban a hagyományos szellőztetés jelentősen megnöveli az energia használatot.

Szellőztető, légtechnika rendszer használatával elkerülhető a tetőtér felmelegedése és a téli fűtési szezonban megoldott a szellőztetés. A szellőztető, légtechnika rendszerek segítségével mindig friss levegőt tudhatunk otthonunkban, aminek köszönhetően nyáron a hűtés, télen a fűtés számla lesz karcsúbb.

A szellőztető, légtechnika rendszer megtisztítja az ingatlan levegőjét a káros részecskéktől, a pollentől, portól a beépített szűrőrendszeren keresztül. Egyes modellek képesek a vírusok és baktériumok nagy hatásfokú szűrésére is.

A szellőztető, légtechnika rendszer használatával egészséges munka- és/vagy lakókörnyezetet biztosít. Annak érdekében, hogy a szűrő megfelelően végezhesse a munkáját időszakosan cserére-tisztításra szorul.

Hogyan kezdjünk neki?

Milyen gyakran kell tisztítani a szellőztető, légtechnika rendszer szűrőjét?

Annak érdekében, hogy a szellőztető, légtechnika rendszer szűrője megfelelően üzemeljen, garantálva a friss és egészséges levegőt az ingatlanban, fontos a rendszeres tisztítás. Először is kéthavonta távolítsuk el a port a szellőztető, légtechnika rendszer külső szűrői, befújó-szívó szelepeiről.

A szűrő tisztítása

Először is győződjünk meg róla, hogy a szellőztető, légtechnika rendszer ki van kapcsolva. Ezek után húzzuk ki a konnektorból, fontos, hogy áramtalanítsunk, mielőtt hozzáfogunk a tisztításhoz, vagy a szűrő cseréjéhez. A szűrőt csak akkor távolítsuk el, ha a gép ki van kapcsolva, annak érdekében, hogy ne kerüljön szennyeződés a rendszerbe!

A szellőztető, légtechnika rendszer fedő elemeit távolítsuk el a szükséges mértékben.

Óvatosan távolítsuk el a szűrőt a gyártói előírás szerint.

Távolítsuk el a port és szennyeződéseket a gép belsejéből, mikroszálas törlőkendővel.

A szellőztető, légtechnika rendszer szűrőit a beszívási oldalon porszívózzuk ki. Ha van kompresszorunk akkor érdemes azzal is, a szűrő belső oldalától kifelé átjáratni nagynyomású levegővel.

A szűrő cseréjére félévente szükség lehet, ha nem tudjuk megtisztítani vásároljunk újat.

Szereljük vissza a szellőztető, légtechnika rendszer szűrőjét és illesszük vissza a burkolatot.

Ha segítségre van szüksége a szellőztető, légtechnika rendszer karbantartásához, keresse szakértő kollégáinkat elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.