A cookie-k használatát a beállítás link alatt módosíthatja.

Menü

Hogyan csökkenthető a szellőztető, légtechnika rendszer zajszintje?

Először is meg kell állapítani a szellőztető, légtechnika rendszer esetében, hogy honnan érkezik a zaj. Mivel a szellőztető, légtechnika rendszer a levegőt mozgatja, rezgések szabadulnak fel. A hővisszanyerős szellőztető, légtechnika rendszer motorja szintén zajt kelt. Sok bosszúságot okozhatnak ezek a zajok, blog bejegyzésünkből kiderül, hogy lehet mérsékelni, megszüntetni a zajt.

Először is bizonyosodjunk meg arról, hogy a szellőztető, légtechnika rendszer megfelelő helyre van felszerelve, ez általában egy kies pontja az ingatlannak, a tetőtér, garázs, vagy kazánház. A szellőztető, légtechnika rendszerhez csatlakoztatható hangtompító is, ellenőrizzük a meglétét. Ki kell választani a megfelelő légcsatornákat, szerencsére a piacon több típus érhető el. A szellőztető, légtechnika rendszer esetében válasszuk ki a megfelelő üzemmódot. Az is lehet, hogy elérkezett a szellőztető, légtechnika rendszer karbantartásának, tisztításának ideje. Ha ezek sem oldják meg a problémát, elképzelhető, hogy a szellőztető, légtechnika rendszer cseréjére van szükség.

A szellőztető, légtechnika rendszer elhelyezése

A szellőztető, légtechnika rendszert egy félreeső helyiségben, a lakótértől a lehető legtávolabb kell elhelyezni, ha adottak a feltételek. Fontos, hogy felszereléskor stabil, tömör felépítményre tegyük a gépet, valamint ha falra kerül felhelyezésre, akkor érdemes zajcsillapító gumit helyezni a felfogatási pontokhoz.

Légcsatorna hangtompítók a szellőztető, légtechnika rendszer esetében

Fontos a hangtompító kiválasztásakor, hogy a megfelelő méretűt vásároljuk meg. Különféle méretű, anyagú, kialakítású szellőztető, létechnika hangtompítók érhetőek el a piacon, amik mérséklik a levegő mozgatása közben keletkező rezgéseket. A hangtompító kiválasztásakor a hosszabb-vastagabb típusok fogják visszafogni a legtöbb zajt.

A megfelelő légcsatorna kiválasztásakor

A szellőztető, légtechnika rendszer esetében fontos, hogy a légcsatornák belül simák legyenek, amelyek zajcsillapítás szempontjából kiemelt szerepet kapnak, elvégre a sima felületen áramló levegő kevesebb zajt kelt. Ha por, szennyeződés alakul ki a légcsatornában, az mindenképpen zajt fog kelteni! Ekkor mielőbbi tisztítás szükséges.

A megfelelő szellőztető, légtechnika funkció kiválasztásakor

A hővisszanyerős szellőztető, légtechnika készülékek többféle üzemmódban képesek működni, a beépített extra érzékelőknek köszönhetően magától képes szabályozni a bejuttatott levegő mennyiségét. Próbálja meg beállítani az ideális üzemmódra a szellőztető, légtechnika készüléket. Figyelem, a szellőztető, légtechnika rendszert csak vész esetén kapcsolja ki teljesen!

A szellőztető, légtechnika rendszer karbantartásának ideje

Mint minden használatban levő eszköz, a szellőztető, légtechnika rendszer is karbantartásra szorul. Ha ezt elhanyagoljuk a gépünk egyre hangosabb lesz. Ha a fentiek után sem szűnik a zaj, a korábbi blogbejegyzéseink szerint végezzük el a takarítást.

A szellőztető, légtechnika gép cseréjekor

Ha a fentiek nem oldják meg a problémát a szellőztető, légtechnika géppel kapcsolatban, akkor szükség lehet a központi egység cseréjére. Az új kiválasztásához kérjen szakmai segítséget!

Ha kérdése van a szellőztető, légtechnika rendszerrel kapcsolatban keressen minket elérhetőségeink egyikén!

Nincs megjeleníthető termék.